kristina kumari v38

hej trög vecka

här är mer manus som jag dyker ner i igen för att sluta ha så himla bråttom (och slarva) med allt.

(färgerna stå för grön=ritat klart, lila=pratbubbla, rosa=planera om, blå=tankebubbla)

obs triggervarning för obehagliga bilder

OBS LÅNGT


(obs ska vara blå, jävla skanner)







Del 3 är faktafyllt och kommer va rätt textmaffigt, jag tänker att det mer kreativa tecknandet kommer jag få utlopp för i de andra delarna....







slut





Kommentarer

  1. Jag är jätteintresserad av ditt ämne, tycker det ska bli så intressant att få läsa det i den här konstformen

    SvaraRadera
  2. Interessant! kul stil, du har :-) Det er et sindssygt vigtigt emne, du har valgt at arbejde med - jeg har selv været i Ghana og arbejdet på børnehjem i 6 måneder, og da jeg kom hjem fik jeg det så dårligt - børnene havde hjulpet mig meget mere, end jeg havde hjulpet dem. Jeg følte næsten, at jeg havde brugt børnene som et led i min egen dannelsesrejse, selvom det slet ikke var meningen. Jeg var ung og dum, og jeg ville bare gerne gøre noget godt i stedet for endnu en sommer med fester. Jeg følte, jeg blev meget voksen meget hurtigt mens jeg var afsted.

    Jeg har dog været tilbage et par gange og samlet en portion penge ind til stedet, og et par af "børnene" (der er voksne nu) har jeg holdt kontakten med. Men hvor ville jeg ønske, at kulturen med at sende unge, hvide folk afsted for at arbejde med især børn ville være meget, meget anderledes. Det er synd for børnene. Jeg håber, det snart ændrer sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, jag förstår vad du menar, jag tar också upp längre fram i serien perspektivet att många som åker såklart vill göra gott men att det blir skevt i slutändan. Jag vill inte heller lägga all "skuld" på individer, snarare ligger felet i traditioner och system som får unga vita personer att vilja "åka och hjälpa" och som möjliggör dom resorna ... och det är dom traditionerna som jag vill belysa som problematiska. :)

      Radera
  3. jag tror så mycket på den här sortens "budskapsspridning". typ strömqvist tror jag verkligen hjälpte mig att fatta olika perspektiv på ett bra sätt. hennes tidiga liksom när jag kanske fortfarande hade svårt att formulera mig, då var det bra med den här sortens informativa men ändå lättillgängliga serier. fett att du verkligen tar dig tid att gå med hela historien också så den nuvarande koloniseringen förankras i det som är lättare att förstå rent moraliskt. asså att tortera och tvinga in i slaveri fattar man ju dirr att det är fel, det är liksom tydligt, medan det kanske är svårare att förstå varför det är fel att va snäll mot ett barn när man är ute och reser. KÖR BA KÖR som man brukar säga.

    SvaraRadera
  4. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, du är ett geni.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar