Kursens upplägg

Kursens upplägg

Basgrupper: Varje kursdeltagare ingår i en basgrupp på 4-5 personer. Basgruppen kommer överrens om en dag/tid per vecka då de hörs på valfritt sätt. Google hangouts, Skype, träffas irl, chatta; vad som passar er bäst. Syftet med basgruppsmötena är att ha kontakt med andra som jobbar med serieprojekt, att ge varandra inspiration och byta tankar om olika aspekter av skapandet och arbetsstrategier, och utbyta tips och tricks av olika slag.

Handledning: Varje kursdeltagare har en handledare (Wendel eller Ida) som ni möter en angiven tid varannan vecka. Det första handledningstillfället blir nästa vecka, eller veckan därpå. Sedan träffas vi snart på kursens inledande helgträff och då kommer vi ha förslag på handledningstider för hela ht som ni får se över, och är det så att det vi planerat krockar med annat för er så gör vi vårt bästa för att planera om.

Blogginlägg: En gång per vecka gör alla kursdeltagare ett blogginlägg där de reflekterar över det egna skapandet under veckan. Där kan man visa bilder; teckningar, manusskisser, seriesidor, thumbnails, foton etc. Och man kan dela med sig av hur det har gått/går med skapandet. Var gärna öppen och ärlig! Ibland har vi flow, ibland går det trögt. Det är värdefullt att sätta ord på våra svårigheter och styrkor så vi kan mötas i det och utvecklas.

Arbetstid: Kursen är på 50%, vilket innebär 20 timmar per vecka; 4 timmar per veckodag, om man vill fördela det jämnt måndag-fredag. Men hur ni disponerar dessa 20 timmar bestämmer ni själva. I dessa 20 timmar ingår basgruppsträffar, handledning och förberedelser inför handledning, göra blogginlägg och läsa + kommentera blogginlägg av era basgruppskompisar, arbete med projektet samt läsa inlägg och mail från kursansvariga.

Helgträffar: Vid helgträff 1 (7-8 september) lär vi känna varandra i klassen, visionerar och sätter upp mål för terminen, gör tecknings- och samtalsövningar, mm. Mer info kommer snart!
Vid helgträff 2 (14-15 december) redovisar ni era projekt som ni jobbat med under terminen, ca 15 min per person. Helgträffarna är i Skarpnäck, antingen på Skarpnäcks folkhögskola eller på Konstskolan LINNEA som ligger intill.

Veckobrev: På tisdagar kommer ett veckobrev upp på bloggen som skrivs av kursansvariga. Där kommer finnas info och/eller tips av olika slag. Obligatoriskt att läsa!

Närvaro: Det är genom era blogginlägg vi håller koll på er närvaro under kursen, vecka för vecka. Kom ihåg att märka inlägget med aktuell vecka som etikett - det underlättar för oss när vi ska fylla i närvaron. För att bli godkänd i kursen krävs minst 80% närvaro.

🐖//Wendel och Ida

Kommentarer